ua en ru

Рада не дозволила залучення радників до приватизації об'єктів різних груп

Рада не дозволила залучення радників до приватизації об'єктів різних груп Фото: Верховна Рада

За відповідне рішення проголосували лише 148 нардепів

Верховна Рада України не підтримала в першому читанні законопроект №2818 "Про внесення змін до статті 16 закону України "Про приватизацію державного майна". За відповідне рішення проголосували лише 148 нардепів при 226 мінімально необхідних, передає кореспондент РБК-Україна.

Напрямок даного документа на доопрацювання підтримали лише 187 парламентарів. Таким чином, Рада відхилила цей законопроект.

Так, у проекті закону пропонувалося вдосконалити механізм приватизації державного майна шляхом розширення можливості залучення радників у приватизації об'єктів різних груп.

Як заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Руслан Корж, представляючи цей документ у парламенті, чинне законодавство передбачає можливість залучення радників з метою підготовки до приватизації та продажу підприємств групи "Г" - це стратегічні підприємства, підприємства-монополісти на загальнодержавному ринку та ін.

"Законопроектом пропонується розширити можливість залучення радників на всі групи приватизованих об'єктів на аукціоні, за конкурсом і на фондовій біржі, при цьому встановивши, що рішення про залучення радника приймається Кабінетом міністрів України", - заявив Корж.

Як наголошується в пояснювальній записці до проекту, його прийняття сприятиме підвищенню ефективності їх приватизації та надходження коштів до державного бюджету.

Нагадаємо, раніше Рада відмовилася затвердити урядовий механізм приватизації держпідприємств.