ua en ru

ФДМУ: "АрселорМіттал Кривий Ріг" вийде з обставин форс-мажору не пізніше початку 2012 р

"АрселорМіттал Кривий Ріг" вийде з обставин форс-мажору не пізніше початку 2012 р. Таке припущення в ході прес-конференції висловив директор департаменту Фонду державного майна України (ФДМУ) Юрій Нікітін, передає кореспондент РБК-Україна.
"Що стосується, коли повернуться ("АрселорМіттал Кривий Ріг") до виконання зобов'язань в тих обсягах, які були передбачені до настання кризи, то ми зараз активно ведемо переговори з власником, оскільки економічні показники ... не досягли тих, які були закладені. Ми ведемо переговори про те, щоб він (власник) в добровільному порядку вийшов з обставин форс-мажору, і приступив до виконання їх (інвестиційних зобов'язань) у повному обсязі ", - сказав Ю. Нікітін.
Він зазначив, що є домовленість про те, що вихід компанії з форс-мажорних обставин відбудеться не пізніше початку 2012 р.
Нагадаємо, 14 травня 2009 р. було підписано угоду між ФДМУ і ArcelorMittal про спрощення та перегляд термінів виконання інвестиційних зобов'язань в умовах економічної кризи.
Компанія ArcelorMittal працює в більш ніж 60 країнах і виробляє десяту частину всієї світової сталі. На її підприємствах трудяться близько 320 тис. чоловік. В Україні ArcelorMittal володіє ВАТ "АрселорМіттал Кривий Ріг" (колишня "Криворіжсталь"), яке спеціалізується на виробництві сталі, готового прокату, чавуну, агломерату та інших видів металургійної продукції. До 90% продукції комбінат поставляє на експорт.