ua en ru

ФДМУ розробив нові правила залучення радників до процесу великої приватизації

ФДМУ розробив нові правила залучення радників до процесу великої приватизації Фото: Віталій Трубаров (facebook)

Зокрема, розширено перелік завдань радника

Фонд державного майна (ФДМ) розробив зміни в попередню постанову Кабінету міністрів, яка визначала порядок залучення радника до процесу приватизації великих об'єктів. Про це на своїй сторінці у Facebook написав глава ФДМ Віталій Трубаров.

За його словами, напрацьований документом істотно розширює перелік основних завдань радника. Зокрема, це приведення бухзвітності у відповідність з міжнародними стандартами, аналіз економічних, технічних і фінансових показників, пошук шляхів вирішення реструктуризації кредиторської заборгованості, пошук потенційних інвесторів, рекомендації щодо встановлення основних цін і тарифів на продукцію і послуги.

Крім того, вводяться обмеження для радників, аналогічні вимогам, що застосовуються до покупців - перелік з 13 пунктів, визначений законом. Це компанії з офшорних зон (згідно з переліком, визначеним КМУ) з непрозорою структурою власності, бенефіціарні власники яких не розкриті на 100%, а також компанії, які походять з держави-агресора. Також в список увійдуть компанії, які раніше були стороною продажу об'єкта приватизації в Україні і з якими було розірвано договір із-за порушень.

Радники також не можуть одночасно бути і покупцями об'єкта приватизації. Відповідний проект буде переданий для розгляду урядом.

Нові правила залучення радника до процесу приватизації великих об’єктів. Фонд розробив зміни до попередньої постанови...

Опубліковано Віталієм Трубаровим 27 квітня 2018 р.

Нагадаємо, раніше Фонд державного майна (ФДМ) розробив нові правила оцінки державного майна, як того вимагає новий закон про приватизацію.