ua en ru

ФДМ пропонує скоротити список стратегічних підприємств, заборонених до приватизації

ФДМ пропонує скоротити список стратегічних підприємств, заборонених до приватизації Фото: Віталій Трубаров (facebook)

Багато відомств мають у власності підприємства, які не є стратегічними

Фонд державного майна України пропонує переглянути список об'єктів заборонених до приватизації, або розробити новий закон, до якого включити тільки ті підприємства, які дійсно мають стратегічне значення для держави. Про це повідомляє прес-служба ФДМ.

За словами голови ФДМ, Віталія Трубарова, більшість підприємств із списку не несуть на собі ніякої стратегічної навантаження.

"Майже 200 підприємств, які за програмою триажа повинні бути приватизовані, знаходяться в забороні. І левова частка з них не несе ніякого стратегічного значення", - зазначає Трубаров.

Він також повідомив, що багато міністерства і відомства також мають у своїй власності досить велика кількість підприємств, які вважаються стратегічними.

"Мінагрополітики має 41 підприємство зі статусом стратегічності,Мінкультури та то має 6 стратегічних підприємств, Міністерство соцполітики 14, Мінекономрозвитку 31. Держава повинна бути регулятором, а не самостійно вести господарську діяльність", - заявив Трубаров.

Він також зазначив, що більшість справ, які розслідує НАБУ, пов'язане з корупцією саме на цих підприємствах.

Голова ФДМ переконаний, що за державою повинні залишатися тільки ті об'єкти, які забезпечують безпеку, обороноздатність, інфраструктуру.

Нагадаємо, спікер Верховної Ради України Андрій Парубій очікує ухвалення урядового законопроекту №7066 "Про приватизацію державного майна" до кінця цього року.