ua en ru

ФДМ підготував нормативну базу для запуску нового закону про приватизацію

ФДМ підготував нормативну базу для запуску нового закону про приватизацію Фото: Віталій Трубаров (facebook.com/Виталий Трубаров)

По деяким документам ще йде процес погодження із окремими міністерствами

Фонд держмайна (ФДМ) розробив 100 відсотків нормативної бази для запуску нового закону про приватизацію. Про це написав в.о. глави фонду Віталій Трубаров на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За словами Трубарова, за деякими документами ще йде процес узгодження з окремими міністерствами.

"Фонд розробив 100 відсотків нормативної бази для запуску нового закону про приватизацію. За деякими ще йде процес узгодження з окремими міністерствами, але той, як здавалося на початку роботи, неосяжний масив підзаконних актів розроблений. 48 нормативних актів - Постанови Кабінету міністрів, Накази Фонду по діяльності аукціонних комісій, типові договори, порядок повернення в державну власність об'єктів приватизації у разі розірвання договорів купівлі-продажу, форми аукціонного пропозиції за стартовою вар мости об'єктів великої приватизації, порядок контролю за виконанням умов договорів та десятки інших важливих документів ", - зазначив Трубаров.

При цьому в.о. голови ФДМ зазначив, що нормативні акти, що стосуються продажу об'єктів малої приватизації готує Міністерство економічного розвитку і торгівлі під головуванням Максима Нефьодова.

Нагадаємо, в березні в Україні вступив в силу закон про приватизацію державного майна.

Як повідомлялося, раніше представник президента в парламенті Ірина Луценко відзначала, що проведення приватизації держмайна і створення антикорупційного суду є одними з основних вимог МВФ. До цього ФДМУ затвердив перелік підприємств, що підлягають приватизації в 2018 році, до якого увійшли близько 100 об'єктів.