ua en ru

ФДМ найближчим часом винесе на засідання Кабміну проект плану великої приватизації

ФДМ найближчим часом винесе на засідання Кабміну проект плану великої приватизації Фото: засідання робочої групи з приватизації (kmu.gov.ua)

Робоча група з приватизації обговорила приватизацію Одеського припортового заводу

Фонд державного майна України (ФДМУ) винесе на розгляд одного із найближчих засідань уряду проект плану великої приватизації. План було затверджено за підсумками засідання робочої групи з приватизації, передає "Урядовий портал".

Зазначається, що учасники засідання заслухали інформацію від Фонду, який затвердив список підприємств малої приватизації, що вперше будуть продаватися через прозорі електронні аукціони за новими правилами. Перед Фондом поставлено завдання забезпечити проведення приватизації прозоро та в інтересах державного бюджету.

Окрім того, учасники засідання заслухали проміжний звіт щодо приватизації Одеського припортового заводу. Прийнято рішення на наступному засіданні детально розглянути презентації провідних світових інвестиційних радників щодо можливих способів і підходів до приватизації цього стратегічного об’єкта.

"Маємо амбітне завдання - провести прозору приватизацію на найвигідніших для бюджету України умовах. Тому працюємо спільно з міжнародними експертами та партнерами з Євросоюзу", - підкреслив міністр Кабінету міністрів, голова Офісу реформ Кабміну Олександр Саєнко.

Учасники робочої групи також заслухали представників компанії Ernst &Young, яка відібрана радником щодо приватизації Центренерго.

Нагадаємо, раніше Фонд державного майна України виключив зі списку на приватизацію в 2018 році контрольні пакети ряду ТЕЦ, обленерго, а також ПАТ "Турбоатом".