ua en ru

ФДМ змінив список приватизації на 2018 рік

ФДМ змінив список приватизації на 2018 рік Фото: ФДМУ (spfu.gov.ua)

Зі списку на приватизацію виключили "Турбоатом" і деякі ТЕЦ

Фонд державного майна України виключив зі списку на приватизацію в 2018 році контрольні пакети ряду ТЕЦ, обленерго, а також ПАТ "Турбоатом". Відповідний наказ опубліковано у випуску газети "Відомості приватизації" за 2 квітня.

Зокрема, зі списку були виключені контрольні пакети акцій п'яти обленерго, блокуючі пакети акцій трьох обленерго і Донбасенерго.

Крім того, у нових списках у порівнянні з затвердженими в кінці минулого року відсутні також 75,22% акцій "Турбоатома". З чотирьох запланованих до продажу ТЕЦ - Криворізької, Миколаївської, Дніпровської та Херсонської - у списку залишили лише Миколаївську.

Про ситуацію з орендою держмайна раніше говорив і голова ФДМ Віталій Трубаров.

За його словами, ФДМУ забезпечив надходження від оренди державного майна в першому кварталі 2018 року на суму 343 млн 370 тис. гривень.

Це становить 34,34% від річного плану надходжень коштів від оренди. Наразі на контролі органів приватизації перебуває близько 19 тис. чинних договорів оренди.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, Фонд державного майна України (ФДМУ) затвердив список з майже 600 об'єктів малої приватизації, що підлягають продажу в 2018 році.