ua en ru

Ferrexpo уклала договір про придбання 100% акцій Helogistics

Ferrexpo сьогодні оголосила про укладення договору на придбання 100% акцій компанії Helogistics Holdings GmbH, а також на придбання існуючого банківського боргу Helogistics номінальною вартістю 72,1 млн євро і розміром в 28,5 млн євро готівкою. Про це повідомляє прес-служба Ferrexpo.
Для придбання частки в Helogistics та існуючого банківського боргу компанії ще необхідно отримати офіційний дозвіл. Очікується, що процедура схвалення завершитися до кінця календарного року. У 2010 р. Ferrexpo надала кредит філії Helogistics на поповнення оборотних коштів у розмірі 6 млн євро, який залишиться у розпорядженні компанії.

Helogistics - одна з найбільших транспортних компаній, що займаються перевезеннями по внутрішнім водним шляхам на річці Дунай. Компанія має в своєму розпорядженні 253 судна.
"Придбання цього активу дозволить Ferrexpo розширити логістичну мережу в Північній, Центральній і Східній Європі, а також підсилить нашу присутність на ринку як регіонального лідера з постачання залізорудних окатишів", - сказав голова Ferrexpo Майкл Абрахамс.
Ferrexpo - швейцарська гірничодобувна компанія, що має активи в Україні, переважно займається виробництвом та експортом залізорудних окатишів, що використовуються для виробництва сталі. В даний час виробництво становить приблизно 9,5 млн тонн.