ua en ru

Ferrexpo подав позов на компанію Gilson у Вищий суд Великобританії

Ferrexpo AG почала судовий розгляд проти Gilson у Вищому суді Великобританії. Про це говориться в повідомленні компанії на сайті Лондонської фондової біржі.
Це пов'язано з необхідністю. На думку компанії, почати активні дії за межами України для врегулювання багаторічного спору. Попередні слухання, які пройдуть на початку лютого 2012 р., пройдуть з питань юрисдикції.
Згідно з повідомленням, юридична консультація ради директорів Ferrexpo показала, що українське судочинство є необґрунтованим.
Компанія Ferrexpo AG придбала 40,19% акцій Полтавського ГЗК" у кіпрських компаній Gilson Investments і Emsworth Assets в 2002 р., заплативши за них близько 25 млн дол. У листопаді 2005 р. ці компанії оскаржили в Господарському суді Донецької області договір купівлі-продажу 40,19% акцій Полтавського ГЗК". Основна причина: "операція не була оформлена згідно з українським законодавством".
51% акцій Ferrexpo належить Fevamotinico Костянтина Жеваго, 25% - компанії BXR Group Limited (мажоритарний акціонер однієї з найбільших у Центральній Європі вугільної компанії New World Resources N.V.).