ua en ru

Ferrexpo має намір в 2011 р. збільшити інвестиції в Україні в 3 рази - до 3,2 млрд грн

Ferrexpo plc (Швейцарія) має намір інвестувати понад 3,2 млрд грн в українські гірничорудні проекти в 2011 р., в порівнянні з більш ніж 1 млрд грн в 2010 р. Про це йдеться у річному звіті Ferrexpo за 2010 р., повідомляє прес-служба компанії.
Згідно з інформацією, капітальні інвестиції в 2011 р. будуть направлені на подальший розвиток існуючих родовищ і переробних потужностей "Полтавського гірничо-збагачувального комбінату" отримання першої руди з Єристівського родовища, а так само в логістику та іншу інфраструктуру.
Відповідно до першого етапу інвестиційної стратегії Ferrexpo планує збільшити загальний обсяг виробництва на третину - до 12 млн тонн окатишів на рік до 2013 р.
Нагадаємо, EBITDA компанії в 2010 р. збільшився в 4,23 рази, до 585 млн дол
Також нещодавно Fitch присвоїло облігаціям Ferrexpo на 500 млн дол. фінальний рейтинг "B".
Ferrexpo - сировинна компанія зі штаб квартирою у Швейцарії і активами в Україну. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт залізорудних окатишів, що використовуються у виробництві сталі.
51% акцій Ferrexpo належить Fevamotinico Костянтина Жеваго, 25% - компанії BXR Group Limited (мажоритарний акціонер одного з найбільших у Центральній Європі вугільної компанії New World Resources NV).