ua en ru

Ferrexpo домовився про закупівлю 500 вагонів у "Стахановського вагонобудівного заводу"

ПАТ "Полтавський ГЗК" (97,3% належать Ferrexpo) попередньо домовився про покупку 500 закритих залізничних вагонів у ПАТ "Стахановський вагонобудівний завод". Про це говориться в повідомленні Ferrexpo на Лондонській фондовій біржі (LSE).

Згідно з повідомленням, вагони будуть використовуватися "Полтавським ГЗК" для доставки продукції - залізорудних окатишів - до кордону України для доставки споживачам.

"Директора вважають, що такі інвестиції необхідні для підтримки середньострокового зростання виробництва, яке, як очікується, зросте на третину - до 12 млн тонн окатишів на рік до початку 2014 р.", - наголошується в повідомленні компанії.

Ціна вагона складе 70 тис. дол., однак може корелюватися у кожної партії товару з урахуванням поточної ринкової ціни вагонів в СНД. При цьому ціна вагону не може перевищувати 110 тис. дол.
Компанія планує закупити вагони за власні кошти, або укласти лізинговий договір з одним з українських банків.

Варто відзначити, що і Ferrexpo, і "Стахановський вагонобудівний завод" контролює бізнесмен Костянтин Жеваго.

Ferrexpo - сировинна компанія з штаб квартироюв Швейцарії і активами в Україні. Основною діяльністю компанії є виробництво і експорт залізорудних окатишів, використовуваних у виробництві сталі. 51% акцій Ferrexpo належить Fevamotinico Костянтина Жеваго, 25% - компанії BXR Group Limited (мажоритарний акціонер однієї з найбільших у Центральній Європі вугільної компанії New World Resources N.V.). Чистий прибуток Ferrexpo за 2011 р. порівняно з 2010 р. зросла на 35,2% - до 575 млн дол.