ua en ru

Фельдман просить Deutsche Welle провести внутрішнє розслідування скандалу з переможцями всесвітнього конкурсу блогів The Bobs

Президент "Українського єврейського комітету", народний депутат Олександр Фельдман звернувся до редакції Deutsche Welle з проханням провести власне розслідування обставин та причин виникнення скандалу з оголошенням переможців у номінації "Кращий україномовний блог" в рамках всесвітнього конкурсу блогів і сайтів медіа-активістів The Bobs.

Український єврейський комітет висловив свою стурбованість тим фактом, що перемогу в номінації "Кращий блог українською" присудили мережевий активістці Олені Білозерській, яка, на думку УЄК, використовує власний блог для популяризації відверто расистських і неофашистських поглядів, а також для пропагандистського висвітлення діяльності українських крайньо-правих політичних сил. Подібні мережеві активісти змогли взяти участь у конкурсі та пройти відбір (при тому, що умовами конкурсу прямо заборонена участь ксенофобського контенту) в силу очевидної політичної заангажованості або недобросовісності окремих членів журі конкурсу - вважають в УЄК.

Фельдман також просить редакцію зробити відповідні висновки і вжити додаткових заходів щодо недопущення до участі в проектах видання медіа-активістів, які ведуть пропаганду ксенофобських і неофашистських ідей.

Як повідомлялося раніше, за підсумками всесвітнього конкурсу блогів і сайтів медіа-активістів The Bobs - best of online activism, у номінаці ї Кращий україномовний блог" першу премію отримала Олена Білозерська. Після протестів з боку українських антифашистів і німецьких правозахисників, організатори конкурсу прийняли рішення зняти кандидатуру Білозерської з участі. "Після ретельного вивчення, "Німецька хвиля" вирішила зняти кандидатуру Олени Білозерської з конкурсу The Bobs. Тому приз глядацьких симпатій україномовним блогам в 2013 р. присуджено не буде", - повідомив сайт The Bobs.