ua en ru

Фельдман звернувся до ГПУ з проханням розібратися з ксенофобськими висловлюваннями нардепа

Народний депутат України, засновник Інституту прав людини, протидії екстремізму і ксенофобії" Олександр Фельдман звернувся до генерального прокурора України Віктора Пшонки з проханням розібратися з ксенофобськими висловлюваннями новообраного депутата Федора Негоя.

Раніше Негой заявив, що кавказці, які торгують на ринках, - "ракова пухлина нашої держави".

За словами Фельдмана, важливо не тільки покарати депутата, але і дати урок іншим потенційним парламентаріям-ксенофобам.

"Було б добре, на самому початку депутатської каденції позбавити Негоя депутатського мандата за подібні висловлювання і провести вибори за 186-му мажоритарному округу разом з виборами за іншим проблемним округах", - зазначив Фельдман.

На його думку, деякі мажоритарники-одинаки представляють собою не меншу небезпеку, ніж депутати від радикальних фракцій.

"Не хочу нагнітати страхи, але мені здається, що ми маємо справу з якимось новим явищем в масовій свідомості. Чи То з-за інформаційного тиску, чи то наслідуючи окремим політикам, багато люди, які до цього були тихими обивателями, починають "злітати з котушок". То "зазнав антисемітський марення" якийсь глава райадміністрації, то вчителька з багаторічним стажем роботи раптом вирішила відігратися на дітей, то колишній директор ринку уявив себе "борцем за чистоту нації". Причому це не якісь маргінали. Мова йде про людей, інтегрованих в суспільство, з достатнім рівнем освіти, з певним статусом і обсягом влади. Причому існуючі радикальні партії ніяк не абсорбують в себе весь цей елемент", - звернув увагу Фельдман.

Читайте також: Список народних депутатів VII скликання.