ua en ru

Федерація роботодавців у сфері туризму пропонує знизити до 7% ставку ПДВ для готелів

Всеукраїнська федерація роботодавців у сфері туризму України (ФРТУ) пропонує встановити проміжну ставку податку на додану вартість (ПДВ) у сфері готельного обслуговування у розмірі 7%. Про це повідомляє прес-служба ФРТУ, передає прес-служба Ради підприємців при Кабміні України.

"Логіка в тому, що в готелях проживають не лише українські громадяни, а й іноземці, а в останньому випадку має місце експорт послуг. Тобто, ставка 7% - це не пільга, а фактично експортне відшкодування податку", - заявив голова ради ФРТУ Павло Цируль.

Крім того, на думку експертів ФРТУ, необхідно вжити системних заходів з податкового стимулювання реалізації інфраструктурних проектів. Тому запропоновано доповнити проект нормою такого змісту:

"З метою залучення інвестицій в модернізацію основних засобів, підвищення якості продукції, робіт, послуг, стимулювання інноваційної активності, для суб'єктів господарювання - юридичних осіб, які реалізують затверджені інфраструктурні інвестиційні проекти, застосовується спеціальний режим оподаткування, який передбачає:

2.1.1) звільнення від сплати ввізного мита та ПДВ на нове виробниче обладнання (обладнання, яке закуповується безпосередньо у його виробника або представництва виробника і не перебувало у користуванні третіх осіб), яке використовується у виробничій (операційній) діяльності, та аналоги якого не виготовляються в Україні,

2.1.2) звільнення від сплати податку на прибуток, одержаний від реалізації інвестиційного проекту, протягом трьох років з моменту отримання першого прибутку,

2.1.3) звільнення від сплати плати за землю (за умови, якщо в результаті інфраструктурного інвестиційного проекту здійснюється нове будівництво об'єктів виробничого призначення).

6. Доповнити ст. 2 глави 3 розділу XIV пунктом 2.6 такого змісту:

"2.6. Порядок надання інфраструктурним інвестиційним проектам статусу затвердженого встановлюється Кабміном. Статус затвердженого може бути надано інфраструктурним інвестиційним проектам, які реалізуються у пріоритетних сферах економіки (видах економічної діяльності) і загальною вартістю не менше 100 млн грн. Загальний строк застосування податкової пільги, визначеної у статті 24.2 цього Кодексу, не може перевищувати 10 років".