ua en ru

ФБР заявило про нові сліди РФ на виборах в США, - CNN

ФБР заявило про нові сліди РФ на виборах в США, - CNN Фото: ФБР

В США зафіксували, що облікові записи в соцмережах використовували для поширення неправдивих публікацій

Співробітники Федерального бюро розслідувань (ФБР) зафіксували спроби поширення в соціальних мережах в день президентських виборів 2016 року сфабрикованих публікацій і підозрюють, що до цього може бути причетна РФ. Про це повідомляє CNN.

За версією джерел каналу, в день виборів 8 листопада 2016 року група фахівців ФБР з безпеки в кіберпросторі і контррозвідці вела спостереження за соціальними мережами, в тому числі Facebook і Twitter. Влада США нібито зафіксувала, що деякі облікові записи в соцмережах були використані для поширення неправдивих публікацій.

Повідомляється, що ФБР вважає, що зазначену діяльність здійснювали в тому числі особи, що знаходяться за межами США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спеціальний прокурор США по Росії Роберт Мюллер закликав велике журі у Вашингтоні розслідувати твердження про втручання Росії у вибори в 2016 році.

Як повідомили Wall Street Journal два джерела, знайомих з цим питанням, велике журі розпочало свою роботу в останні тижні. Це, як зазначається, є ознакою того, що розслідування Мюллера про спроби Росії вплинути на вибори і про те, чи пов'язаний з цим президент США Дональд Трамп, набирає обертів.