ua en ru

Спецпрокурор США по Росії скликав журі для розслідування втручання у вибори 2016

Спецпрокурор США по Росії скликав журі для розслідування втручання у вибори 2016 Фото: Роберт Мюллер (facebook/Robert-Mueller)

Велике журі розпочало свою роботу в останні тижні

Спеціальний прокурор США по Росії Роберт Мюллер закликав велике журі у Вашингтоні розслідувати твердження про втручання Росії у вибори в 2016 році. Про це повідомляє Reuters,

Як повідомили Wall Street Journal два джерела, знайомих з цим питанням, велике журі розпочало свою роботу в останні тижні. Це, як зазначається, є ознакою того, що розслідування Мюллера про спроби Росії вплинути на вибори і про те, чи пов'язаний з цим президент США Дональд Трамп, набирає обертів.

Нагадаємо, раніше стало відомо про те, що Дональд Трамп продиктував особисто заяву, в якій його син, Трамп-молодший повідомив про деталі зустрічі з російським адвокатом.

Як пише The Washington Post, в результаті Трамп-молодший заявив, що вони з адвокатом з РФ "в першу чергу обговорили програму про прийняття російських дітей" під час зустрічі в червні 2016 року.

У заяві також підкреслювалося, що тема зустрічі стосувалася виборчої кампанії.

Видання зазначало, що випадок особистого втручання президента у відповідь його сина, доповнює кількість дій, які Трамп зробив, щоб перешкоджати широкому розслідування втручання Росії на виборах в 2016 році.