ua en ru

ФБР заплатило хакерам за інформацію про вразливість у системі безпеки iPhone

ФБР заплатило хакерам за інформацію про вразливість у системі безпеки iPhone Фото: ФБР заплатило хакерам за інформацію про уразливі місця в системі безпеки iPhone

Джерела відмовилися називати суму виплати за "яблучним" кіберконтрактом

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) заплатило хакерам за інформацію про уразливі місця в системі безпеки iPhone, який належав одному з виконавців торішнього теракту в Каліфорнії - Саїду Фаруку. Про це повідомила газета Washington Post.

"ФБР зламало телефон організатора теракту в Сан-Бернардіно за допомогою професійних хакерів, які виявили і відправили агентам бюро інформацію про принаймні одну раніше невідому помилку у програмному забезпеченні смартфона. Їм заплатили одноразовий фіксований гонорар за надане рішення", - йдеться в повідомленні.


Повідомляється, що дані про проблеми в системі безпеки телефону були використані ФБР для створення пристрою, який спромігся зламати iPhone, не дозволивши його захисту стерти необхідні дані.

Зазначено, що в США тепер розглядають питання про передачу компанії Apple наданої інформації про помилки в системі безпеки телефону.

У лютому суд в місті Ріверсайд (Каліфорнія) зобов'язав Apple допомогти бюро у зломі смартфона.

В кінці березня мін'юсту вдалося отримати доступ до інформації, що міститься на iPhone терориста, без допомоги Apple.

Нагадаємо, в Білому домі розкритикували законодавчу ініціативу, яка б зобов'язала Apple та інші високотехнологічні компанії, що випускають мобільні пристрої, допомагати владі отримувати доступ до зашифрованої інформації, що зберігається в них.