ua en ru

ФБР погодилася розблокувати ще два iPhone

ФБР погодилася розблокувати ще два iPhone Фото: ФБР "зламає" ще два телефони підозрюваних

Інформація з телефонів двох підлітків потрібна прокуратурі у справі про вбивство

Фахівці Федерального бюро розслідувань США погодилися допомогти прокуратурі американського штату Арканзас розблокувати мобільні телефони iPhone двох обвинувачених у справі про вбивство сімейної пари. Про це повідомляє BBC.

Зі слів представника прокуратури, позитивна відповідь з ФБР надійшла вже на наступний день після того, як прокурори звернулися до відомства з цим проханням.


Для того щоб ФБР встигло подолати системи захисту телефонів, суд над обвинувачуваними перенесли на кілька місяців.

Інформація з телефонів двох підлітків потрібна прокуратурі в ході розслідування справи про вбивство сімейної пари. Обидва обвинувачуваних заперечують провину, і прокурори вирішили, що інформація з їх мобільних телефонів допоможе знайти додаткові докази.

Прокуратура вирішила звернутися за допомогою до ФБР після того, як відомство зуміло самостійно зламати iPhone, що належав учаснику масового вбивства в каліфорнійському Сан-Бернадіно.

Нагадаємо, Федеральному бюро розслідувань США допомагає розблокувати iPhone одного зі стрільців у Сан-Бернардіно ізраїльська компанія Cellebrite, постачальник програмного забезпечення для судово-медичної експертизи.