ua en ru

У ФБР спростували заяву Трампа про те, що пошту Клінтон зламав Китай

У ФБР спростували заяву Трампа про те, що пошту Клінтон зламав Китай Фото: Хіларі Клінтон (flickr.com/iprphoto)

У ФБР звинувачення Трампа назвали необґрунтованим

У ФБР спростували заяву президента США Дональда Трампа про те, що пошта Хілларі Клінтон була зламана Китаєм. Про це повідомляє The Washington Post.

Зазначимо, у середу Трамп заявив, не посилаючись на докази, що Китай зламав електронну пошту Клінтон. Повідомивши про це в Twitter, Трамп стверджував, що багато з листів, які імовірно були зламані, містять секретну інформацію.

Відповідаючи на питання про заяви Трампа, ФБР представило заяву в середу вдень, в якій сказано: "ФБР не виявило жодних доказів того, що сервери були скомпрометовані".

"Містер Президент, у вас є в розпорядженні ресурси правоохоронних органів країни і розвідувального співтовариства. Використовуйте їх", - сказав член палати представників Адам Б. Шифф.

Нагадаємо, раніше Трамп зажадав від ФБР розслідувати злом пошти Хілларі Клінтон хакерами, пов'язаними з Китаєм.

Джерела видання Daily Caller прийшли до висновку, що хакери створили спеціальну програму, яка перенаправлялa всі листи Клінтон іноземній компанії. Співрозмовники видання також додали, що повідомляли про свої підозри високопоставленим співробітникам ФБР, в числі яких був і Пітер Стрзок, нещодавно звільнений за порушення правил роботи.