ua en ru

ФБР не розкриватиме всіх подробиць "російської справи", - Bloomberg

ФБР не розкриватиме всіх подробиць "російської справи", - Bloomberg Ілюстративне фото (twitter.com/SvobodaRadio)

Попри вимогу Трампа, частина документів справи залишаться під грифом "секретно"

Міністерство юстиції Сполучених штатів та Федеральне бюро безпеки (ФБР) не будуть розкривати всіх деталей розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в США у 2016 році. Про це із посилання на обізнані зі справою джерела повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що частина документів результатів розслідування може залишитись під грифом "секретно".

"Президент Дональд Трамп вимагає негайного розсекречення даних про розслідування російського втручання (у вибори в США, - ред.), проте очікується, що задіяні в розслідуванні відомства запропонують, аби частина даних залишилася засекреченою", - йдеться у повідомленні.

Також очікується, що Міністерство юстиції США та ФБР нададуть відповідні документи зі своїми пропозиціями щодо редагування даних до Управління директора з національної розвідки, де усі матеріали будуть об'єднані та передані Білому дому.

За інформацією джерел, у всіх трьох відомствах на сьогодні методично перевіряють документи. Однак наразі не можна передбачити, коли конкретно буде завершено перегляд цих матеріалів.

Як би американські правоохоронні відомства не намагались зберегти в секреті джерела та методологію отримання інформації у розслідуванні "російської справи", все ж існує ризик конфлікту із Дональдом Трампом. Зокрема, він як президент, має право самостійно розсекречувати матеріали попри рішення американських відомств.

Нагадаємо, 18 вересня прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомила, що президент США Дональд Трамп дав розпорядження розсекретити частину документів, які стосуються розслідування ФБР про можливе втручання РФ у американські вибори.