ua en ru

Трамп вимагає розсекретити документи по "російській справі"

Трамп вимагає розсекретити документи по "російській справі" Фото: Дональд Трамп (president.pl)

Трамп дав розпорядження оприлюднити матеріали ФБР, що пов'язані з можливим втручанням у РФ вибори в США 2016 року

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс повідомила, що президент США Дональд Трамп дав розпорядження розсекретити частину документів, які відносяться до розслідування ФБР про можливе втручання РФ у американські вибори. Про це повідомляє Reuters.

Дана вимога президента викликане тим, що відповідні запити надходили від кількох комітетів Конгресу.

Трамп наполягає на розкритті документів, де дається обґрунтування стежити за колишнім помічником президента у виборчому штабі Картером Паейджем. Ще глава Білого дому розраховує побачити листування колишніх співробітник ФБР Пітера Стржока і Лізи Пейдж, а також екс-керівників бюро Джеймса Комі і Ендрю Маккейба. При цьому Трамп підкреслив, що листування повинне публікуватися без редактури.

Джерела повідомляють, що так як Трамп зажадав розсекречення великого обсягу документів, з-за цього невідомо коли саме їх опублікують.

Нагадаємо, Трамп оголосив про введення мит на китайські товари. Нові мита стосуються імпорту більш ніж 5 тис. найменувань товарів, серед яких текстиль, рис, папір та інше, але також було зроблено виключення для деяких категорій товарів.