ua en ru

Росія є головним підозрюваним в "акустичних атаках" на дипломатів США, - NBC

Росія є головним підозрюваним в "акустичних атаках" на дипломатів США, - NBC Іллюстративне фото (flickr.com)

Розслідування, яке ведуть ФБР, ЦРУ та інші американські агентства, ще триває

Розвідка Сполучених Штатів Америки (США) вважає Росію головним підозрюваним у справі про звукові напади на дипломатичний персонал США на Кубі й у Китаї, які призвели до травм головного мозку. Про це повідомляє NBC News із посиланням на американських чиновників.

Як повідомляє NBC News, наразі зібрані докази ще не є остаточними, аби офіційно звинуватити Москву в атаках, які серйозно нашкодили відносинам між Гаваною й Вашингтоном.

"Агентства, які розслідують містичні (звукові - ред.) атаки, що призвели до травм головного мозку в американського персоналу на Кубі й у Китаї, вважають Росію головним підозрюваним у справі", - йдеться у повідомленні.

Розслідування, яке ведуть ФБР, ЦРУ та інші американські агентства, ще триває.

Раніше американський сенатор-республіканець, член комітету із закордонних справ верхньої палати Конгресу США Джефф Флэйк заявив, що Федеральне бюро розслідувань (ФБР) не виявило доказів вчинення "акустичних атак" проти американських дипломатів на Кубі.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року в Держдепі США заявили, що внаслідок "акустичних атак" на Кубі на початку минулого року проти дипломатичного персоналу постраждали 24 людини. У свою чергу кубинські слідчі звинувачення Сполучених Штатів з приводу "акустичних атак" назвали "науковою фантастикою".