ua en ru

ФБР заарештувало топ-менеджера Volkswagen за звинуваченням у "дизельному скандалі"

ФБР заарештувало топ-менеджера Volkswagen за звинуваченням у "дизельному скандалі" Фото: тестування автомобіля Volkswagen на рівень викидів

Топ-менеджер Олівер Шмідт був заарештований в суботу у Флориді

Агенти Федерального бюро розслідувань заарештували топ-менеджера компанії Volkswagen Олівера Шмідта за звинуваченням у скандалі з дизельніми двигунами компанії. Про це повідомляє The New York Times.

Топ-менеджер Volkswagen з питань рівня викидів Олівер Шмідт, який працював у США, був заарештований ФБР в суботу у Флориді.

За даними видання, його звинувачують у шахрайстві з рівнем викидів автомобілів, що постачаються в США. Дизельні автомобілі, вироблені компанією, були запрограмовані так, щоб обходити тести на рівень викидів.

Олівер Шмідт намагався переконати американських партнерів у тому, що надмірні викиди були викликані технічними проблемами, а не навмисним обманом. Очікується, що він суд над ним відбудеться в понеділок.

Арешт Шмідта стався на тлі переговорів між Міністерством юстиції Сполучених Штатів та представниками компанії про високий рівень викидів дизельних двигунів. Американська сторона наполягає, що компанія повинна відшкодувати збиток від незадовільного рівня двигунів.

Університет Західної Вірджинії в 2014 році вперше підняв питання з приводу дизельних двигунів Volkswagen після спеціального дослідження.

Нагадаємо, 21 грудня повідомлялося, що Volkswagen виплатить 1 млрд доларів у зв'язку з "дизельним скандалом".