ua en ru

ФБ "Перспектива" домовилась з Мінфіном про допуск ОВДП до біржових торгів

Між Міністерством фінансів України та ПАТ "ФБ "Перспектива" 16 березня 2011 р. було укладено угоду щодо врегулювання допуску державних цінних паперів до біржових торгів та включення до біржового реєстру. Про це повідомляє прес-служба біржі.

Станом на 15 березня 2011 р. до біржового списку ПАТ "Фондова біржа "Перспектива" були включені 36 серій облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) загальною номінальною вартістю понад 67 млрд грн. Внаслідок відсутності договору з емітентом зазначені цінні папери були включені до біржового списку за категорією позалістингових цінних паперів, що негативно впливало на статус державних цінних паперів.

Відповідно до умов укладеного договору з Міністерством фінансів України як емітентом ОВДП, зазначені цінні папери допускаються до торгів з подальшим включенням до біржового реєстру.

Обсяг торгів державними облігаціями на біржі в 2010 році порівняно з попереднім роком зріс з 0,3 до 6,3 млрд грн. В поточному році обсяг торгів ОВДП на біржі склав 2,4 млрд грн. Станом на 16 березня 2011 р. частка біржі в загальному обсягу торгів щодо ОВДП на біржовому ринку України зросла до 18%.