ua en ru

Україна передала міжнародним організаціям факти порушення перемир'я бойовиками

Україна передала міжнародним організаціям факти порушення перемир'я бойовиками Ілюстративне фото (mil.gov.ua)

Бойовики знизили активність обстрілів на Маріупольському напрямку

Українські військові передали міжнародним організаціям факти порушення з боку бойовиків режиму припинення вогню на Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС). Про це уході брифінгу в середу, 1 серпня, повідомив представник прес-центру ООС Анатолій Стельмах.

За його словами, усі факти порушення режиму тиші з боку бойовиків задокументовані. Разом з тим, протягом минулої доби, 31 липня, бойовики дещо знизили активність на Маріупольському напрямку.

"Минулої доби російські найманці 9 разів обстріляли захисників України у районах населених пунктів Лебединське, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Талаківка. На цьому напрямку ворог в основному застосовував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а по наших позиціях в районі населеного пункту Гнутове - озброєння БМП", - сказав Стельмах.

Внаслідок обстрілів на Маріупольському напрямку втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.

Нагадаємо, у районі проведення операції об'єднаних сил на Донбасі за минулу добу, 31 липня, бойовики 36 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових. Важке озброєння не застосовувалося.