ua en ru

За фактом вибуху на шахті "Краснолиманська" відкрито кримінальне провадження

За фактом вибуху на шахті "Краснолиманська" відкрито кримінальне провадження Фото: шахта "Краснолиманська"

В результаті вибуху на шахті "Краснолиманська" (Донецька область) загинув рятувальник, ще дві людини поранені

За фактом вибуху на шахті "Краснолиманська" (Донецька область), що забрала життя однієї людини, відкрито кримінальне провадження. Про це йдеться в повідомленні на сторінці прес-служби прокуратури Донецької області в Facebook.

"За фактом аварії внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою правовою кваліфікацією за ч.2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво у вказаному кримінальному провадженні здійснює Червоноармійська міжрайонна прокуратура", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що 27 жовтня приблизно о 18:00 у вентиляційному штреку першої західної лави шахти під час виконання робіт з гасіння пожежі, яка почалася вчора, 26 жовтня, в результаті викиду метану, стався повторний викид метану.

Згідно з попередніми даними, в результаті вибуху загинув один працівник державної спеціалізованої (воєнізованої) гірничорятувальної служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ГосЧС), ще троє перебувають у важкому стані.

На місці аварії працюють рятувальники і правоохоронці. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, на шахті "Краснолиманська" стався вибух.