ua en ru

За фактом візиту французьких депутатів у Крим порушено справу, - нардеп

За фактом візиту французьких депутатів у Крим порушено справу, - нардеп Фото: Георгій Логвинський (фото Станіслава Юрченка)

Французьким депутатам може загрожувати до 8 років позбавлення волі і втрата мандата

Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за статтею 332-1 за порушення французькими депутатами порядку в'їзду на територію окупованого Криму. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив народний депутат України Георгій Логвинський.

"До 8 років можливого позбавлення волі в українських тюрмах, і головне - цілком реальна втрата депутатського мандата у Франції - таку ціну, я сподіваюся, заплатять французький депутат Террі Маріані і його колеги за візит у Крим. За моєю заявою Прокуратурою Автономної Республіки Крим відкрито кримінальне провадження за ст. 332-1 за порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію АРК", - повідомив політик.


Він зазначив, що французи і самі не приховують мету своїх візитів – "легітимізація анексії і зняття санкції з Росії".

"Більше того, Маріані на прес-конференції в Москві заявив, що Крим буде визнаний російським, а санкції зняті ще до кінця 2017 року. І роздратувався від питання журналістів: "Скільки ж йому заплатила Росія за такий візит". Тільки депутати не врахували, що наша реакція буде жорсткою", - пише Логвинський.

До 8 років можливого позбавлення волі в українських тюрмах, і головне - цілком реальна втрата депутатського мандата у Фра...

Опубліковано Георгієм Логвинским 30 серпня 2016 р.

Нагадаємо, раніше Україна направила в ПАРЄ заяву у зв'язку з візитом французьких депутатів в окупований Крим.