ua en ru

За фактом пошкодження електроопор на кордоні з Кримом відкрито справу

За фактом пошкодження електроопор на кордоні з Кримом відкрито справу Фото: електроопора

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 10 років

За фактом пошкодження електроопор на кордоні з Кримом відкрито кримінальне провадження, за попередньою правовою кваліфікацією - ч. 2 ст. 194-1 Кримінального кодексу України "Умисне пошкодження об'єктів електроенергетики". Про це повідомляє прес-служба головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Харсонской області.

"До чергової частини Генічеського райвідділу міліції надійшло повідомлення, що 20 жовтня приблизно о 7:40 в полі між селами Атамань і Новий Труд пошкоджена залізобетонна опора високовольтної лінії електропередач. Пошкодження виявили працівники ЛЕП під час щоденного обходу", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, за викликом на місце події прибула слідчо-оперативна група, керівництво райвідділу, експерти-вибухотехніки. Під час огляду було попередньо встановлено, що одна з опор пошкоджена механічним способом. До другої опори був прикріплений предмет, зовні схожий на вибуховий пристрій.

Як наголошується, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 10 років. Постраждалих немає. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що біля Чонгара підірвали дві електроопори, що подають електрику в Крим.