ua en ru

За фактом перетину Сиваша українськими десантниками проводиться перевірка, - Генштаб

За фактом перетину Сиваша українськими десантниками проводиться перевірка, - Генштаб Фото: Владислав Селезньов

Тривають переговори про повернення українських військових, затриманих у Криму ФСБ

За фактом перетину Сиваша українськими десантниками, яких затримали напередодні спецслужби Російської Федерації в Криму, проводиться службова перевірка. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив спікер Генштабу України Владислав Селезньов.

"За даним фактом проводиться службова перевірка. Але більш детальна інформація у нас буде після того, як українські десантники будуть повернуті на територію України, з ними поговорять, та на підставі проведеного службового розслідування будуть зроблені відповідні рішення", - заявив Селезньов.

Також спікер Генштабу повідомив, що переговори з РФ про повернення українських військових на материкову Україну тривають.

"Переговори ведуться. У цих процесах задіяні уповноважені представники від СБУ, МЗС. Генштаб виконує завдання, спрямовані на забезпечення обороноздатності та охорони державного кордону. Ті посадові особи, які повинні забезпечити переговорний процес, займаються цими питаннями безпосередньо", - заявив Селезньов.

Нагадаємо, 5 вересня стало відомо про зникнення трьох військовослужбовців 79 окремої аеромобільної бригади, які проходили службу біля адміністративного кордону з Кримом. У ніч на суботу українські десантники змінилися з спостережного поста, прибули у розташування, переодяглися в цивільний одяг і пішли купатися до греблі, яка знаходиться на території, суміжній з окупованою територією Криму. У Генштабі відразу припустили, що українські військові були викрадені представниками російських силовиків у Криму.

Вчора стало відомо, що військових 79-ї окремої аеромобільної бригади затримала Федеральна служба безпеки (ФСБ) РФ на технологічній дамбі через озеро Сиваш. Їх звинуватили в незаконному перетині кордону, однак пообіцяли повернути в Україну.