ua en ru

За фактом порушень на виборах в Чернігові порушено 19 справ, - МВС

За фактом порушень на виборах в Чернігові порушено 19 справ, - МВС Фото: Міліція

Бійці Нацгвардії змінили інших правоохоронців

За фактом порушень на виборах в Чернігові, на яких Центральна виборча комісія (ЦВК) станом на 12:10 сьогодні, 27 липня 2015 року, опрацювала 96,38% протоколів, відкрили 19 кримінальних проваджень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СЗГ управління Міністерства внутрішніх справ (УМВС) України.

Зокрема, із загальної кількості зареєстрованих повідомлень розпочато 19 кримінальних проваджень, з яких 8 - за частиною 1 статті 160 Кримінального кодексу України (підкуп виборця); 9 - за частиною 4 статті 358 Кримінального кодексу України (використання завідомо підробленого документа ); 2 - по частині 1 статті 158-1 Кримінального кодексу України (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більш ніж один раз).

Як зазначається, зараз бійці Національної гвардії України змінили інших правоохоронців і охороняють окружну виборчу комісію. Триває прийом протоколів. Грубих порушень громадського порядку в Чернігові міліцією не зафіксовано.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков виключає зіткнення або який-небудь інший конфлікт на 205 окрузі в Чернігові, де вчора пройшли проміжні вибори до Верховної Ради.