ua en ru

Facebook заблокував доступ до сторінок, що належать єгипетській радикальній організації "Брати-мусульмани"

Соціальна мережа Facebook заблокувала доступ до сторінок, що належать єгипетській ісламській радикальній організації "Брати-мусульмани". Про це повідомляє телеканал PressTV.

Це сталося після того, як американські законодавці висловили заклопотаність з приводу зростаючої популярності групи серед єгипетської громадськості.

Представники "Братів-мусульман" вже висловили свій протест. Вони вважають, що не було ніяких підстав для блокування їх сторінок. Вони заявили, що цей крок є частиною ісламофобської і анти-ісламської політики, що проводиться американськими чиновниками в різних частинах світу. Спікери організації також звинуватили Вашингтон у тому, що він виступає проти ісламського інтелектуального руху, в той же час вітаючи присутність "Аль-Кайєди" в кіберпросторі.

Нагадаємо, "Брати-мусульмани" почали активну інтернет-кампанію з розповсюдження радикальних закликів до молоді розбудити ісламський світ на Близькому Сході і в Північній Африці. Західні країни побоюються, що "Брати-мусульмани" прийдуть до влади в Єгипті, що, з огляду на їх політичну програму, може послужити дестабілізації ситуації на Близькому Сході.