ua en ru

Facebook заблокував десятки акаунтів через збір особистих даних

Facebook заблокував десятки акаунтів через збір особистих даних Ілюстративне фото (з відкритих джерел)

Було заблоковано понад 60 сторінок, додатків й профілів, що раніше порівнювали себе як Camridge Analytica

Соціальна мережа Facebook вперше заблокувала десятки акаунтів в РФ, які мали зв’язок з компанією Soical Data Hub, що підозрюється соцмережою у нелегальному аналізі даних користувачів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Bell.

Facebook направила листа за адресою реєстрації Social Data Hub в Ірландії з вимогою припинити збір й аналіз даних, а також надати до 12 жовтня 2018 список усіх використаних відомостей й усіх клієнтів, що мали до них доступ включно з державними структурами.

Також соцмережа вимагає знищити усі забрані дані з ресурсу.

В Facebook повідомили, що в соцмережі заблокували понад 60 акаунтів, профілів, сторінок й додатків Social Data Hub, що раніше порівнювали себе як Camridge Analytica.

В заяві Facebook сказано, що видалення сторінок викликано тим, що компанія займалася скрейпінгом - технологією аналізу й отриання даних користувачів. Це є порушенням користувацької угоди соцмережі.

Також повідомляється, що компанія може знайти і заблокувати ще більше облікових записів, які мають зв’язок з компанією Social Data Hub.

Нагадаємо, Facebook звинуватили в незаконному зборі даних про дітей. Коаліція груп по захисту прав дітей звинуватила компанію Facebook в незаконному зборі даних про дітей з допомогою мобільного додатку Messenger Kids.