ua en ru

Facebook розробляє пристрій для спілкування по відеозв'язку, - Bloomberg

Facebook розробляє пристрій для спілкування по відеозв'язку, - Bloomberg Фото: Facebook (cybercrime.gov.ua)

Пристрій являє собою нову категорію продуктів і може бути презентований навесні 2018 року

Компанія Facebook Inc. розробляє новий сервіс для спілкування по відеозв'язку - відеочату. Про це повідомляє Bloomberg, посилаючись на свої джерела.

"Facebook Inc. працює над сервісом відеочату - першим великим апаратним продуктом своєї експериментальної лабораторії Building 8. Пристрій являє собою нову категорію продуктів і може бути заявлено відразу ж після конференції розробників F8 навесні 2018 року", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією джерел видання, пристрій для домашнього користування буде мати сенсорний екран розміром з екран ноутбука. Великий екран і технології "розумної" камери дозволять людям, які знаходяться далеко один від одного, при спілкуванні через пристрій відчувати себе так, немов вони в одній кімнаті.

Так, розробка пристрою знаходиться на етапі прототипів, але вони вже тестуються в даний момент. Крім того, Facebook також працює над ще одним продуктом - "розумним" динаміком, який зможе конкурувати з аналогічними продуктами: бездротовим динаміком, забезпеченим голосовим управлінням Google Home і "розумним" динаміком Amazon Echo.

Наголошується, що в рамках проекту Facebook набирає персонал серед досвідчених співробітників Apple для розробки запитально-відповідної системи, схожої з Siri. Компанія ухвалила рішення використовувати на пристрої для відеозв'язку операційну систему Android.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що компанія Facebook прийняла рішення закрити одну з своїх систем штучного інтелекту. Згідно з повідомленням, таке рішення було прийнято керівництвом компанії після того, як програмісти виявили, що боти стали спілкуватися не англійською, а власною, незрозумілою людям мовою.