ua en ru

Facebook представив свій перший гаджет

Facebook представив свій перший гаджет Ілюстративне фото (cybercrime.gov.ua)

Гаджет з допомогою "розумної" камери дозволяє співрозмовникам спілкуватися без прив'язки до певного місця

Соціальна мережа Facebook виходить на ринок з лінійкою дисплеїв. Компанія представила свій перший гаджет, за допомогою якого можна влаштовувати відеодзвінки, про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на пресс-службу компанії.

Гаджет представлений у двох варіантах. Перший, що отримав назву Portal, має 10-дюймовий екран з роздільною здатністю 1280x800 пікселів. Другий - Portal+ - отримав 15-дюймовий екран, дозвіл якого 1920x1080 пікселів.

Гаджет з допомогою "розумної" камери дозволяє співрозмовникам спілкуватися без прив'язки до певного місця. Камера автоматично стежить за пересуваннями і тримає у фокусі співрозмовника. Технологія "розумного" звуку мінімізує фоновий шум і автоматично покращує якість звуку незалежно від того, на якій відстані співрозмовник знаходиться від дисплея.

Пристрій дозволяє спілкуватися з контактами з Facebook Messenger, навіть якщо у них немає аналогічного гаджету. В цьому випадку вони зможуть спілкуватися з телефонів або планшетів, на яких встановлено Messenger. Гаджети підтримують і групові дзвінки чисельністю до семи осіб одночасно.

Компанія окремо підкреслює, що Facebook не слухає, не переглядає і не зберігає вміст відеодзвінків, зроблених за допомогою гаджетів Portal. Всі відеодзвінки зашифровані, заявляє виробник.

Нагадаємо, під час презентації Apple у вересні 2018 будуть були представлені нові моделі iPhone XS, iPhone XS Plus і iPhone 9, а також iPad, Apple Watch 4 і оновлені MacBook.