ua en ru

Facebook покаже всі персональні дані, які він збирає про користувачів

Facebook покаже всі персональні дані, які він збирає про користувачів Фото: Марк Цукерберг (facebook.com/zuck)

Косметичні зміни в сервісі Facebook допоможуть заспокоїти користувачів

Більшість IT-компаній, таких як Facebook, збирають особисті дані людей, але не розповідають користувачам, що вони збирають, і як це контролювати. Про це повідомляє компанія в новинному блозі.

Зокрема, у самій компанії повідомляють, що таким чином, після недавнього краху компанії Cambridge Analytica, Facebook намагається зробити використання своїх сервісів менш заплутаним..

У середу соціальний гігант вже опублікував нову сторінку налаштувань для свого мобільного додатку, а також додав нову панель моніторингу під назвою "Доступ до інформації", де користувачі можуть знайти усі матеріали, які вони передали Facebook, наприклад, фотографії, коментарі та повідомлення, що в одному місці.

Також повідомляється, що це косметичні зміни - Facebook не змінює спосіб збору даних. Вся ця інформація була доступна користувачам і раніше, вона просто була розкидана і перебувала на різних сторінках, що заважало її зібрати користувачам.

"Минулого тижня було показано, скільки ще потрібно зробити для забезпечення дотримання нашої політики, а також для того, щоб допомогти людям зрозуміти, як працює Facebook, і про те, який вибір у них при роботі з цими даними", - пише компанія в блозі.

"Тому, хоча це оновлення може здатися досить тривіальним - панель інструментів, яка показує вам, наскільки ми знаємо про вас - зміни також можуть допомогти Facebook заспокоїти користувачів у Європі та потенційних регуляторів в США.

Це не буде останньою зміною, яке робить Facebook завдяки ситуації з Cambridge Analytica. Facebook також написав у своєму блозі, що він планує спростити мову для своїх умов обслуговування, а також "відновить нашу політику щодо даних, щоб краще описати, які дані ми збираємо і як ми її використовуємо".

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, референдум про вихід Великобританії зі складу ЄС, так званий Brexit, відбувся завдяки махінаціям. Про це заявив екс-співробітник компанії Cambridge Analytica Крістофер Уайлі в ході виступу перед британським парламентом