ua en ru

Facebook вибачився за повідомлення після теракту в Пакистані

Facebook вибачився за повідомлення після теракту в Пакистані Фото: SOS-сервіс Safety Check у "Фейсбуці" (Facebook.com)

Про це з посиланням на прес-службу американської інтернет-компанії повідомляє Reuters

Керівництво Facebook Inc. (США), що володіє однойменною найбільшою у світі соцмережею ("Фейсбук", - ред.), вибачилося перед користувачами за повідомлення, яке надійшло їм у неділю 27 березня після теракту в Пакистані. Про це з посиланням на прес-службу американської інтернет-компанії повідомляє Reuters.

Як наголошується, в роботі системи безпеки FB.com стався технічний збій.

Одразу після теракту в пакистанському місті Лахор Facebook почав надсилати екстренні повідомлення своїм користувачам щодо цієї надзвичайної події, щоб з'ясувати, чи не постраждали вони в результаті вибуху.

Але зрештою відповідні повідомлення на свої мобільні телефони отримали цілком випадкові люди, що ніколи як не перебували на території Пакистану, так і не згадували про цю країну в соціальній мережі.

Я в безпеці)

Опубліковано Михайлом Крамаренком 27 березень 2016 р.

"Ця помилка суперечить справжнім завданням системи сповіщення. Приносимо вибачення всім, хто помилково отримав повідомлення", - йдеться в повідомленні Facebook.

Послуга "Перевірка безпеки" (сервіс по замовчуванню Safety Check, - ред.), створена програмістами "Фейсбуку", має розсилатися всім користувачам, які опинилися біля місця якоїсь надзвичайної події чи іншої масової небезпеки.

Facebook вибачився за повідомлення після теракту в Пакистані

Як передбачається, після отримання такого меседжа користувачі, відповідаючи на поставлене соцмережею запитання, тим самим оперативно повідомляють своїм близьким і друзям про те, що з ними відбувається.

У листопаді минулого року керівництво Facebook зазнало критики через роботу системи "Перевірка безпеки", коли користувачі соцмережі, сповіщені про теракт у Парижі, не отримали жодного повідомлення про аналогічну трагедію із численними жертвами у столиці Лівану.

Вибух у парку Лахора стався напередодні ввечері: терорист-смертник підірвав себе неподалік дитячого майданчика. За попередніми даними, в результаті теракту загинули вже 72 людини і 280, більшість з яких жінки і діти, отримали поранення різного ступеня тяжкості. Відповідальність за цей теракт взяла на себе пов'язана з афганським рухом "Талібан" організація "Джаммат-уль-Ахрар".

Нагадаємо, напередодні Facebook запустив екстрену кнопку терактів у Брюсселі.