ua en ru

Facebook запустив екстрену кнопку після терактів у Брюсселі

Facebook запустив екстрену кнопку після терактів у Брюсселі Фото: "Фейсбук" подбає про тих, хто опиниться в небезпеці

Спеціальна функція "Перевірка безпеки" буде доступна тільки для зареєстрованих користувачів соцмережі

Адміністрація найбільшої у світі соціальної мережі Facebook активувала у вівторок 22 березня спеціальну функцію "Перевірка безпеки" для користувачів, які опинилися, які раптово опинилися в "потенційно небезпечній для життя і здоров'я" ситуації. Про це сьогодні повідомили у прес-службі американської компанії незабаром після ранкових терактів у Брюсселі.

У разі, якщо зареєстрований користувач "Фейсбуку" раптом опиняється на небезпечній території, соцмережа одразу ж надсилає відповідний запит про те, у безпеці дана людина чи ні.

При бажанні користувач може відзначити, що він живий і здоровий та перебуває у безпечному місці, а також поділитися цією інформацією зі своїми друзями.

Facebook запустив екстрену кнопку після терактів у Брюсселі

Своєю чергою, друзям із FB.com надійде екстрене повідомлення про місцезнаходження відправника. Крім отримання звісток щодо "зон ризику" із френд-стрічки, користувачі "Фейсбуку" також зможуть робити інші позначки в цьому "пожежному" онлайн-сервісі.

Facebook запустив екстрену кнопку після терактів у Брюсселі

Завдяки послузі "Перевірка безпеки" у 2015 році понад 950 мільйонів людей змогли дізнатися, що їхні друзі та близькі є живими та неушкодженими під час надзвичайної події. Зокрема, спецфункцію було активовано незабаром після землетрусу в Непалі, що стався у квітні минулого року, а також під час терактів у Парижі в листопаді.

Yesterday, we activated Safety Check in Paris so that people there could let their friends and family know they were...

Опубліковано Facebook Safety 14 листопад 2015 р.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Брюсселі сталася серія терактів, у результаті якої загинули кілька десятків людей, а більше двох сотень отримали поранення. Два вибухи прогриміли у вівторок 22 березня в аеропорту Брюсселя, потім атака сталася на станції метро "Маэльбек".

Як повідомлялося, Бельгія оголосила триденну національну жалобу у зв'язку із сьогоднішніми вибухами у столиці.