ua en ru

Facebook був недоступний півгодини для користувачів у всьому світі

Соціальна мережа Facebook протягом приблизно 25 хвилин була недоступна для користувачів у різних країнах світу, в тому числі у Великій Британії, США, Росії, Австралії, Індії, Ізраїлі, Японії.

Соціальна мережа Facebook протягом приблизно 25 хвилин була недоступна для користувачів у різних країнах світу, в тому числі у Великій Британії, США, Росії, Австралії, Індії, Ізраїлі, Японії. Доступ до сервісу поновився об 11:24 за київським часом.

Керівництво компанії обіцяє найближчим часом виступити із заявою, де будуть пояснюватися причини події.

У листі, надісланому до телекомпанії NBC, представники Facebook повідомили, що поки не розібралися у причині збою.

Протягом більшої частини часу, що соцмережа була недоступна, користувачі могли побачити напис Something went wrong ("Щось пішло не так"). Кілька хвилин сторінка сервісу зовсім не завантажувалася.

Це вже не перший збій у роботі мережі. У лютому Facebook на деякий час опинилися позбавлені користувачі у США, а в жовтні минулого року проблеми з доступом до мережі тривали більше чотирьох годин. У компанії тоді проблеми пояснили неполадками з мережею.

Число користувачів Facebook складає близько 1,3 млрд, що робить її однією з найбільш відвідуваних соціальних мереж у світі. Соціальна мережа Facebook була створена Марком Цукербергом у 2004 р. Штаб-квартира компанії знаходиться в м. Менло-Парк у Каліфорнії. Чистий прибуток Facebook Inc. в I кварталі 2014 р. виросла у 2,9 рази - до 642 млн дол. порівняно із 219 млн дол. роком раніше.

Раніше Facebook пояснив, як буде використовувати веб-історію користувачів.