ua en ru

Євросоюз виступає за розширення перемир’я у Сирії

Євросоюз виступає за розширення перемир’я у Сирії Фото: верховний представник ЄС Федеріка Могеріні (European External Action Service)

Верховний представник ЄС Федеріка Могеріні вважає, що розширене перемир’я сприяло б успіху чергового раунду міжсирійських переговорів у Женеві

Після підтримки з боку США, Росії та Йорданії домовленостей щодо припинення вогню на південному заході Сирії Євросоюз виступає за розширення перемир'я на територію всієї країни. Про це йдеться в оприлюдненій у неділю, 9 липня, заяві верховного представника ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні, передає DW.

На думку Могеріні, припинення бойових дій, а також безперешкодний доступ для гуманітарної допомоги на території всієї Сирії посприяли б успіху сьомого раунду міжсирійських переговорів під егідою ООН, який розпочинається 10 липня в Женеві.

Верховний представник ЄС закликала надати необхідну підтримку спецпредставникові ООН з Сирії Стаффану де Містурі з метою досягнення сторонами домовленостей щодо перехідного періоду в країні.

Крім того, Могеріні запевнила в підтримці народу Сирії з боку ЄС на шляху до миру та національного примирення.

Нагадаємо, у неділю, 9 липня 2017 року, о 12:00 за київським часом почала діяти угода про перемир'я в трьох провінціях на південному заході Сирії, якої було досягнуто під час саміту "Великої двадцятки" в Гамбурзі.