ua en ru

Трамп зацікавлений у збереженні співпраці з НАТО, - Обама

Трамп зацікавлений у збереженні співпраці з НАТО, - Обама Фото: Барак Обама повідомив про зацікавленість Дональда Трампа у співпраці з НАТО

Чинному президентові США новообраний президент здається прагматичним, а не ідеологічним

Президент США Барак Обама вважає, що обраний президент Дональд Трамп зацікавлений у продовженні співпраці США з країнами НАТО. Про це Обама повідомив на брифінгу в Білому домі.

Зі слів президента, під час бесіди з ним Трамп висловив велику зацікавленість у збереженні стратегічних відносин США з НАТО.

"Одне з послань, що я можу передати країнам НАТО - це його (Трампа, - ред.) зобов'язання НАТО і Трансатлантичного альянсу", - розповів Обама.

Чинний президент визнав, що у нього залишаються побоювання з приводу Трампа і розбіжності з ним за цілою низкою питань, але йому здається, що його наступник досить прагматична людина.

"Не думаю, що він ідеологічний. Мені здається, зрештою він прагматик. І це допомагатиме йому доти, поки навколо нього хороші люди і у нього є чітке розуміння ситуації", - вважає Обама.

Він також закликав Трампа "послати сигнали" до об'єднання суспільства, а демократів - визнати результати голосування і "усвідомити, що так працює демократія".

Нагадаємо, цього тижня чинний президент США Барак Обама планує відвідати Грецію, Німеччину і Перу під час заключного турне, у якому він має намір заспокоїти союзників після перемоги на виборах у США Дональда Трампа.