ua en ru

Євросоюз придбав в України одягу на 525 млн доларів у 2015

Євросоюз придбав в України одягу на 525 млн доларів у 2015 Фото: світова торгівля одягом зростає в середньому на 4% у рік

Головними імпортерами українського одягу є Німеччина, Угорщина, Італія та Польща

Країни Європейського Союзу були головними покупцями українського одягу в 2015 році, які придбали 90,5% одягу в України на суму 525 мільйонів доларів. Про це йдеться в повідомленні на сайті Держпідприємства "Укрпромзовнішекспертиза".

Зазначено, що світова торгівля одягом зростає в середньому на 4% на рік, однак питома вага України на світовому ринку одягу за останні 5 років зменшилася з 0,16% до 0,10%.

"Головними європейськими імпортерами українського одягу є Німеччина, Угорщина, Італія, Польща, на які сумарно в 2015 році припадало майже 57% експорту з України", - йдеться в повідомленні.


При цьому повідомляється, що найбільш перспективними для українських виробників одягу є європейські країни не тільки з великими обсягами імпорту, а й зі значними темпами зростання імпортного попиту. Зокрема такими перспективними ринками названо Люксембург, Польщу, Латвію, Словаччину, Литву та Нідерланди.

За даними ДП "Укрпромзовнішекспертиза", у товарній структурі українського експорту переважає верхній одяг і нижня білизна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сектор інформаційних технологій (ІТ) України експортував за підсумками 2015 року послуг на загальну суму 1,6 млрд доларів.