ua en ru

Експорт послуг IT-сектора виріс за рік до 1,6 млрд доларів, - Кубів

Експорт послуг IT-сектора виріс за рік до 1,6 млрд доларів, - Кубів Фото: віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів (Reuters)

Серед основних замовників українських продуктів у сфері ІТ - США, Європа і країни Скандинавії

Сектор інформаційних технологій (ІТ) України експортував за підсумками минулого року послуг на загальну суму 1,6 млрд доларів. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів на зустрічі з радниками міжнародних інвесторів в IТ-галузь України, повідомили сьогодні у прес-службі Мінекономрозвитку.

Як зазначив Кубів, міжнародне співтовариство високо цінує українських IТ-фахівців, а серед основних замовників продуктів українських фахівців є США, Європа і країни Скандинавії.


Позитивні результати роботи уряду з розвитку сектора ІТ зазначив партнер глобальної дослідницької компанії ISG Сампат Кумар (Індія).

Його колега, директор з досліджень в галузі IТ-сервісів компанії 451 Research Кеті Рінг додала, що американські компанії незмінно високо оцінюють український IТ-продукт і високий професійний рівень українських фахівців з інформаційних технологій.

Як наголосила Рінг, від імені найбільших міжнародних компаній списку Fortune 500 вона рада відзначити реальну перспективу збільшення експортних замовлень на українські IТ-технологій у багатьох галузях економіки.

За інформацією МЕРТ, до IТ-індустрії України залучено понад 90 тисяч працівників, тоді як найбільші центри з розробки ІТ зосереджені в Києві, Одесі, Львові, Дніпрі та Харкові.

Як повідомлялося, кількість ІТ-шників в Україні зросла на 20% за 2015. Внутрішній IT-ринок України скоротився на 42% у минулому році, склавши, за підрахунками IDC, в цілому близько 880 мільйонів доларів. Крім того, частка України на ринку IT-фрілансу Східної Європи знову скоротилася на 8%.