ua en ru

Євросоюз підпише Угоду про асоціацію з Україною, щоб не допустити її дрейфу в бік Росії, - експерт

Європа підпише з Україною Угоду про асоціацію, незважаючи на долю Юлії Тимошенко, оскільки питання про рівень демократії в нашій країні не будуть в цьому випадку визначальними. Таку думку висловив директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології Михайло Погребинський, коментуючи відповідну заяву прем'єр-міністра Естонії Андруса Ансіпа, який висловив переконання, що 21 листопада ц.р. на Вільнюському саміті буде підписано Угоду про Асоціацію.

«Думаю, існує велика ймовірність підписання Асоціації. В першу чергу, тому що Європа зацікавлена утримати Україну у сфері свого впливу і не допустити її дрейфу в бік Росії. Для європейських політиків і бюрократів мотивація підписувати чи ні Угода про асоціацію визначається не рівнем демократії чи свободи, а геополітичними мотивами. Тому, незалежно від того, залишиться Юлія Тимошенко у в'язниці чи ні, є велика ймовірність, що Асоціація буде підписана і Зона вільної торгівлі вступить в дію з початку наступного року», - сказав Погребинський.

Нагадаємо, 11 квітня прем'єр Естонії Андрус Ансіп, перебуваючи з візитом в Україні, заявив на зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим, що вірить у підписання Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС на листопадовому саміті Східного партнерства у Вільнюсі. «Це неправильно поставити долю відносин між Україною та Естонією, між Україною та ЄС на одну карту, на одну даму», - сказав, зокрема, Андрус Ансіп.

Читайте також: В Україну 17 квітня прибудуть представники країн ЄС для моніторингу підготовки до підписання УА