ua en ru

Євросоюз схвалює нові заходи суворої економії, запропоновані Португалією, - Баррозу

Євросоюз схвалює нову програму суворої економії, запропоновану владою Португалії після того, як попередній пакет заходів був зустрінутий негативно як підприємцями, так і опозиційними партіями, профспілками та громадськими організаціями. Про це сьогодні повідомив голова Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу, передає Reuters.

На даний момент поки невідомо, про які конкретно заходи йдеться. Подробиці можуть міститися в проекті бюджету на 2013 р., який буде опублікований 15 жовтня 2012 р.

Баррозу висловив сподівання, що влади країн єврозони схвалять виділення Португалії нового траншу фінансової допомоги в ході наступного засідання, яке відбудеться 8 жовтня 2012 р., і що прийняття рішення не буде затримано через внесення змін до пакету заходів.

Нагадаємо, 22 вересня 2012 р. секретар Державної ради Португалії Абілов Моргадо повідомив, що уряд прийняв рішення не вводити в дію закон про підвищення виплат в систему соціального страхування для працівників та зниження цих виплат для фірм. Законопроект був запропонований партією прем'єр-міністра країни Педру Пассушом Коелью і викликав невдоволення громадськості. Під час засідання Держради в Лісабоні відбулася масова демонстрація проти прийняття даного законопроекту.

Читайте також: Португалія перегляне політику жорсткої економії