ua en ru

Євросоюз почав антидемпінгове розслідування відносно російського експорту сполучних елементів для труб

Євросоюз почав антидемпінгове розслідування щодо експортних поставок сполучних деталей для труб з Росії і Туреччини. У полі зору європейської влади потрапили "залізні і сполучні сталеві елементи російського і турецького походження, які використовуються при стиковому зварюванні труб", повідомляється в офіційному бюлетені ЄС (Official Journal of the European Union).
Підозри ЄС в тому, що виробники Туреччини постачають дану продукцію в Європу за демпінговими цінами, засновані на зіставленні цін на ці товари на внутрішньому ринку Туреччини і експортних цінах при постачаннях до Євросоюзу. Що стосується Росії, то ЄС не має надійні дані про внутрішні ціни на з'єднувальні деталі для труб, однак підозри в демпінгу засновані на порівнянні розрахованої нормальної вартості продукту (виходячи з виробничих витрат, витрат по реалізації загальних та адміністративних витрат і прибутку) з експортними цінами.
Приводом для початку розслідування стала скарга, подана асоціацією європейських виробників відповідних виробів 20 вересня 2011 р. "На кону стоять інтереси невеликих європейських компаній, для яких кожен євро має значення", - пояснило агентству Reuters джерело, знайоме з деталями справи.