ua en ru

Євросоюз готує план дій на випадок безладного виходу Британії з ЄС

Євросоюз готує план дій на випадок безладного виходу Британії з ЄС Фото: Brexit (Max Pixel)

Це може статися після краху уряду Терези Мей і провалу офіційних переговорів по Brexit

Європейський союз готує план дій на випадок безладного виходу Великобританії з ЄС, який може статися після краху уряду Терези Мей і провалу офіційних переговорів по Brexit. Про це повідомляє видання Sunday Times.

Зазначено, що спеціальна комісія під керівництвом Паскаля Леардіні опрацьовує варіанти дій у разі провалу переговорів. Вона повинна запропонувати найкращу стратегію на випадок "катастрофи".

Причому, як зазначає видання, група Леардіні не контактує з головним переговірником по Brexit від Євросоюзу Мішелем Барньє і його командою, щоб не порушити "позитивний порядок роботи по досягненню угоди".

"Завдання Барньє полягає в тому, щоб працювати над укладенням угоди, так що це нормально, що команда, яка опрацьовує найгірший сценарій, працює окремо", - заявив виданню один зі співробітників комісії.

За його словами, комісія Леардіні створена для того, щоб "терміново підвищити обізнаність "єврочиновників" із приводу можливих наслідків хаотичного Brexit для урядів ЄС та бізнесу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей готується запропонувати Європейському Cоюзу 20 млрд фунтів стерлінгів (26 млрд доларів) у перший тиждень грудня, щоб почати переговори з торгівлі після виходу з ЄС (Brexit).