ua en ru

Мей має намір запропонувати ЄС додаткові 26 млрд доларів за Brexit The Sun

Мей має намір запропонувати ЄС додаткові 26 млрд доларів за Brexit The Sun Фото: Brexit (pixabay.com)

Мей готується запропонувати ЄС 26 млрд доларів в перший тиждень грудня, щоб почати переговори з торгівлі

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей готується запропонувати Європейському союзу 20 млрд фунтів стерлінгів (26 млрд доларів) в перший тиждень грудня, щоб почати переговори з торгівлі після виходу з ЄС (Brexit). Про це повідомляє газета The Sun.

Повідомляється, що ці кошти будуть додані до 18 млрд фунтів стерлінгів (28 млрд доларів), які Мей заявила, що заплатить за забезпечення перехідного угоди.

Крім того, у Британії сподіваються, що це буде означати, що переговори щодо майбутніх відносин з ЄС нарешті отримають зелене світло, коли всі лідери країн-членів Європейського союзу зустрінуться 14 грудня 2017 року.

При цьому повідомляється, що Мей не буде вказувати точну цифру у своїй пропозиції, але замість цього дасть Брюсселю чіткі вказівки про те, які зобов'язання Великобританія візьме на себе перед тим, як покинути ЄС.

Нагадаємо, що на початку листопада голова Європейського парламенту Антоніо Таяні заявив, що Великобританія повинна заплатити за вихід зі складу Європейського союзу (Brexit) 60 млрд євро.