ua en ru

Європейський суд почав розгляд позову проти Азарова за санкції ЄС

Європейський суд почав розгляд позову проти Азарова за санкції ЄС Фото: Микола Азаров

Адвокат Азарова і його сина вірить у свій успіх

Європейський суд почав розгляд скарги екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова і його сина Олексія на Європейський Союз за застосовані до них санкції, передає УНІАН.

Слухання скарг відбулися у вівторок у Люксембурзі в Блакитному залі Європейського суду, Азарових представляли австрійські адвокати Габріель Ланскі і Олександр Еггер, Європейський Союз - Жан-Поль Хікс.

Представники Азарових стверджують, що рішення застосувати санкції до цих осіб "було більше політичним, ніж юридичним". Адвокати заявили, що санкції були підкріплені документами "низької якості".

Адвокат, який представляє ЄС, заявив, що "отримані від влади України вищого рівня документи - не тільки шматок паперу". Він також відкинув наявність будь-яких політичних мотивів при прийнятті рішення".

При цьому захисник Азарових повідомив журналістам, що вірить в успіх цієї справи.

"Я не почав би цю процедуру, якщо б не був оптимістичний щодо того, що я виграю. Європейська Рада поклалася на лист з офісу генерального прокурора України, але цей лист не є достатньою підставою для дій Європейської Ради. Розслідування, яке проводиться в Україні щодо колишнього прем'єр-міністра, з моєї точки зору, не відповідає необхідним критеріям Конвенції прав людини та не відповідає українському законодавству", - заявив він.

Нагадаємо, ще 12 травня 2014 р. колишній прем'єр-міністр України Микола Азаров і його син Олексій подали позови у Європейський суд через санкції.