ua en ru

Європейська Рада закликає Сирію і Росію припинити напади на мирних жителів в Алеппо

Європейська Рада закликає Сирію і Росію припинити напади на мирних жителів в Алеппо Фото: Росію і Сирії закликають припинити обстрілювати Алеппо

У Раді заявили, що порушників міжнародного права необхідно притягнути до відповідальності

Європейська Рада рішуче засуджує напади сирійського режиму та його союзників, зокрема Росії, на мирних жителів в Алеппо. Про це говориться у прикінцевих висновках, прийнятих за підсумками дводенного саміту в Брюсселі.

"Рада закликає їх припинити звірства і вжити термінових заходів для забезпечення безперешкодного доступу гуманітарної допомоги в Алеппо і в інші частини країни", - йдеться у висновках.

Крім того, Рада також закликає негайно припинити бойові дії і відновити політичний процес під егідою ООН, а також притягнути до відповідальності тих, хто порушує міжнародне гуманітарне право і права людини.

"Повинно бути зроблено все можливе для продовження режиму припинення вогню, доставки гуманітарної допомоги цивільному населенню та створення умов для відкриття переговорів щодо політичного переходу в Сирії", - наголошується в документі.

Нагадаємо, на саміті Європейський союз засудив Російську Федерацію за дії в Сирії, але не став заявляти про можливість санкцій.