ua en ru

В ЄС засудили РФ через Сирії, але без згадки санкцій

В ЄС засудили РФ через Сирії, але без згадки санкцій Фото: Дональ Туск

Лідери відзначили всі види російських ворожих дій

Європейський союз на саміті ЄС у Брюсселі засудив Російську Федерацію через Сирії, але не став заявляти про можливість санкцій. Про це повідомляє Reuters.

"Лідери ЄС засудили атаки урядових військ і його союзників - особливо Росію - на цивільне населення в Сирії", - йдеться в заяві Євросоюзу за підсумками саміту в Брюсселі.

Президент Європейської ради Дональ Туск підкреслив, що "створення напруженості" з Росією не є метою ЄС.

"Ми реагуємо на кроки, вжиті Росією. Звичайно, ЄС завжди готовий до діалогу, однак ми не поступимося своїми цінностями і принципами", - сказав він.

Відзначимо, раніше в розпорядженні агентства Bloomberg виявився проект заяви за підсумками саміту ЄС, в якому містилася наступна формулювання: "ЄС розглядає будь-які варіанти дій, включаючи обмежувальні заходи, спрямовані проти приватних осіб і організацій, якщо насильство не припиниться".

У свою чергу на повідомлення Bloomberg напередодні відреагував прес-секретар російського президента Росії Дмитро Пєсков.

Нагадаємо, Євросоюз допускає продовження санкцій проти Росії. Про це заявив Дональд Туск, зазначивши, що ЄС може розглянути різні варіанти впливу на російські влади через Сирії.